Директора «Світловодськпобут» судитимуть за зрив опалювального сезону в місті

Перегляди: 1024

На Кіровоградщині завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням у службовій недбалості генерального директора «Світловодськпобут», який зірвав опалювальний сезон у Світловодську ( ч. 1 ст. 367 КК України).

Про це CBN поінформували в пресслужбі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Директора теплового підприємства обвинувачують у службовій недбалості, а саме - неналежно виконуючи свої обов’язки, він не вжив вичерпних дій щодо підготовки господарства до роботи в опалювальний період 2019-2020 років у Світловодську, але прозвітував про готовність підприємства до роботи.

«Обвинувачений не перевірив готовність системи опалення та системи теплопостачання пробним пуском, щоб визначити їхню готовність до роботи, не закінчив всі планові роботи на устаткуванні джерел теплової енергії, теплових мереж, теплових пунктів, системах опалення, вентиляції та гарячого водопостачання та маючи реальні фінансові можливості усунути допущені порушення підготовки до опалювального періоду, не усунув їх, внаслідок чого з жовтня по грудень 2019 року, в різних районах міста відбулись багаточисленні пориви труб на тепломагістральних шляхах», - зазначили в пресслужбі установи.

За інформацією прокуратури, директор самоусунувся від виконання покладених на нього обов’язків, не вжив жодних заходів з ліквідації вказаних поривів трубопроводів теплопостачання у місті, що спричинило надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня.

Наразі досудове розслідування завершили. Обвинувальний акт направили на судовий розгляд.

Нагадаємо, у Світловодську люди перекрили на кілька годин дорогу на в’їзді на Градизьк. Влаштували акцію протесту через проблеми з теплопостачанням. Хоча опалювальний сезон у місті розпочався ще 15 листопада, через численні пориви на мережах з теплом у місті лише половина будинків.

Котельня №3, що забезпечує теплом 58% Світловодська, вийшла з ладу.