Ощадбанк розпродує з аукціону майно, що раніше належало екснардепу з Кропивницького

Перегляди: 3112

Ощадбанк виставив на продаж комплекси на проспекті Промисловому, 19 та 21, в обласному центрі.

Оголошення про продаж опублікували в електронній системі торгів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В описі лоту сказано: «Цілий комплекс будівель (комплекс) та рухомого майна - обладнання, що знаходиться за адресою: м. Кропивницький, просп. Промисловий, буд. 19, та цілий комплекс будівель (комплекс) та рухомого майна - обладнання, що знаходиться за адресою: м. Кропивницький, просп. Промисловий, буд. 21».

Стартова ціна - 109 456 766 гривень.

Аукціон запланований на 3 серпня. Станом на сьогодні, 16 липня, вже є дві заявки на участь у торгах.

Майно раніше належало групі компаній «Креатив», якою володіла родина колишнього народного депутата з Кропивницького Станіслава Березкіна.

Нагадаємо, у вересні 2019 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури погодили повідомлення про підозру екс-нардепу Станіславу Березкіну у вчиненні низки особливо тяжких корупційних злочинів.

Детективи НАБУ у встановленому законом порядку повідомили йому про підозру: «Досудовим розслідуванням зібрано докази, які дають достатні підстави вважати, що колишній народний депутат як бенефіціар групи компаній “Креатив” наприкінці 2013 – на початку 2014 року організував заволодіння коштами державного банку АТ “Ощадбанк” у сумі 20 млн доларів, залучивши до таких дій інших осіб, у тому числі службовців банківської установи».

У травні 2019 року слідчий суддя Вищoгo антикoрупційнoгo суду часткoвo задoвoльнив клoпoтання детектива НАБУ та oбрав запoбіжний захід Станіславу Березкіну у вигляді застави у сумі 937 492 грн.