Жителів Кропивницького закликають допомогти дітям отримати люблячу сім’ю і рідну оселю

Перегляди: 1306

У Кропивницькому з’явиться новий дитячий будинок сімейного типу, передає CBN.

Кожен житель міста може долучитися до того, щоб у десяти діток з'явилася велика, зручна і затишна оселя.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Створює велику сім’ю мати п’ятьох дітей, членкиня громадської організації «Асоціація жінок України “Дія”» Юлія Холодовська.

Їй, як жінці, що виховує двох прийомних діток, міське управління з питань захисту прав дітей запропонувало взяти до себе ще хлопчиків і дівчаток, які залишилися без батьківської любові.

«Коли на це згоджується сім’я, яка не має багаторічного досвіду, — це ризик. Краще, щоб це були батьки з досвідом, — розповіла Юлія Холодовська. — Я себе не уявляла в такій ролі. Але два роки тому наші друзі прийняли таке рішення, і в них у сім’ї зараз виховується десять діток. На їхньому прикладі я зрозуміла, що це дуже складно, але реально. Через те, що ніхто більше не хоче, доводиться самим йти на передову. Тому ми прийняли рішення взяти відповідальність за життя ще сімох дітей».

Коли створюється дитячий будинок сімейного типу, йому купують житло за рахунок державної субвенції. Але кілька тижнів тому у відповідну постанову міністерства внесли зміни, і тепер 20 відсотків вартості житла в містах обласного значення повинна оплатити влада. У Кропивницькому усі кошти були кинуті на боротьбу з коронавірусом та підтримку лікарів, а родині на великий будинок у селищі Новому потрібно 450 тисяч гривень.

Тому Юлія Холодовська звернулася до своїх друзів у Facebook.

«Сума величезна, але хто зі мною близько спілкується, знають, що я великий оптиміст і люблю математику!!! Так ось, у мене в фейсбуці 2812 друзів, але найвдаліші фото набирають близько 450 лайків, це означає, що активно підтримують мене саме 450 друзів!!!

Дорогі мої 450 друзів, СТАНЬТЕ провідниками добра, чарівниками, ангелами, подаруйте дітям сім'ю! Якщо кожен з вас вкладе 200 грн і попросить 4 своїх друзів дати по 200 грн, вийде 1000 грн від вас, і буде рівно 450 тис.

Будинок буде власністю міста і вірю, що багато дітей зціляться під його дахом. Адже це РЕАЛЬНО!!! Я точно знаю, що Бог допомагає руками людей!!!»

— написала на своїй facebook-сторінці Юлія.

За одну добу зібрали 50 тисяч гривень.

Долучитися до доброї справи може кожен. Номер картки Юлії Холодовської: 4731219119007213.