«СхідГЗК» опинився на межі закриття

Перегляди: 4149

Шахтарі державного підприємства «СхідГЗК» готові до рішучих дій.

Про це CBN розповів голова профспілки Інгульської шахти Михайло Мельник.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми звернулися до влади через невиплату заробітної плати, невиконання ДП НАЕК "Енергоатом" графіку платежів за вироблений ураново-оксидний концентрат. На початок липня заборгованість складає 395 мільйонів гривень, а з липнем ця сума зросте до 689 мільйонів», - розповів профспілковий лідер.

За його словами, через несвоєчасне надходження коштів люди не можуть отримати заробітну плату, підприємство не може розрахуватися з постачальниками та виділяти гроші на охорону праці.

«Якщо не будуть перераховуватись кошти, ми будемо вимушені закрити підприємство, тому що не зможемо надалі виконувати вимоги охорони праці та промислової санітарії, в тому числі забезпечити спеціальним харчуванням гірників», - пояснив Михайло Мельник.

Профспілки шахт написали листи до Офісу президента Володимира Зеленського, міністра енергетики України Ольги Буславець, в. о. президента ДП НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна.

Обласна рада підтримала вимоги шахтарів: голова облради Олександр Чорноіваненко від імені депутатів відправив електронні листи в Офіс президента, міністерство та «Енергоатом».

«Якщо в найближчі дні не будуть вирішені проблеми, ми залишаємо за собою право проводити акції, їхати до Києва», - додав Михайло Мельник.

Нагадаємо, представники «СхідГЗК» звернулися до влади через критичну ситуацію на підприємстві