Мерія Кропивницького купить будинок для багатодітної сім’ї

Перегляди: 2493

Айнура Алієва, «Україна-Центр»

У минулому номері «Україна-Центр» звернулася до читачів за допомогою в підтримці важливої і благородної справи - збору коштів на купівлю будинку для дітей-сиріт та їх прийомної сім'ї. А вже в п'ятницю, 24 липня, сталося те, чого мало хто очікував, - міська влада повністю взяла на себе питання придбання будинку для сім'ї Холодовських.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Питання з грошима вирішене. Я була на зустрічі з нашим мером Андрієм Райковичем, він побачив, наскільки сильно ми цього хочемо і яку підтримку ми маємо з боку жителів нашого міста і не тільки. Тому він виніс це питання на сесію, дав відповідні розпорядження, видав наказ, загалом повністю підтримав нас у цій справі. Міська комісія затвердила наш запит і передала заявку в область на отримання субвенції. Зараз ми чекаємо позитивного рішення від області.

Але в будь-якому випадку головне завдання, яке потрібно було зрушити, вирішене. І це - велике диво, тому що все це сталося буквально за день до комісії! У мене таке відчуття, що ми були в якомусь гостросюжетному фільмі, розв'язка якого сталася в останній серії. Тепер ми вирішуємо всі нюанси з документами, пакет яких нам потрібно повністю оновити, будемо проходити медогляд разом з дітьми, тобто до покупки будинку знадобиться ще деякий час.

Найголовніше випробування чекає нас далі. Це діти. Діти, яким потрібно допомогти зцілитися. А у нас на самому початку вже були такі труднощі. Але віримо, що все вийде», - поділилася думками прийомна мама Юлія Холодовська.

На покупку будинку для великої родини було зібрано 222 763 гривні. Оскільки міська влада покриває ці витрати, то, за словами Юлії Холодовської, зібрані кошти будуть поки заморожені, а після узгодження з меценатами підуть на покупку меблів, одягу та інших необхідних речей для дітей.