ФК «Олександрія» нищить «Маріуполь»

Перегляди: 943

У матчі першого туру нового чемпіонату Української Прем'єр-Ліги ФК «Олександрія» у класному стилі з розгромним рахунком здолав ФК «Маріуполь» - 4:1.

Нагадаємо, що ці суперники грали між собою майже місяць тому в півфіналі плей-офф за путівку до кваліфікації Ліги Європи. Тоді підопічні Володимира Шарана зазнали прикрої поразки на власному полі від команди ще Олександра Бабича - 1:2.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З того часу в складі маріупольців відбулися великі зміни.

Та й маріупольця очолив Остап Маркевич. Хоча стратегія використання арендованих гравців переважно «Шахтаря» не змінилася. Олександрійці ж зберегли провідних виконавців і тренерський штаб. Хоча виникла проблема в ценрі захисту, через травму Гліба Бухала, не продовження контракту з Антоном Шендриком і невизначенність із Каспарсом Дуброю. Тож у звітному матчі в центрі оборони діяли Владислав Бабогло та Артем Гордієнко. В запасі залишилися нападники Сітало й Безбородько, а ставка в атаці була зроблена на швидкі фланги та стрімкого Дмитра Шастала.

Перший тайм пройшов на високих швидкостях із гарною ігровою динамікою. При цьому молоді маріупольці майже ні в чому не поступалися більш досвідченим господарям поля. Декілька разів після ударів гостей свою команду рятував Юрій Паньків, а одного разу, після пострілу в ближній кут із близької відстані Олексія Кащука, м'яч із порожніх воріт виніс Владислав Бабогло. В олександрійців двічі головою вище цілі пробивав Євген Банада, з далекої відстані «стріляв» Дмитро Гречишкін, а удар Богдана Мишенка в останню мить заблокували захисники.

Та все ж на останній хвилині першого тайму швидка атака господарів принесла успіх. Валерій Лучкевич промчав правим флангом і зробив простріл в штрафну. Там Дмитро Шастал протиснув Данііла Сагуткіна і «розстріляв» ворота Євгена Гальчука - 1:0. Саме за мінімальної переваги наших земляків суперники пішли на перерву.

А в дебюті другого тайму хлопці Володимира Шарана за хвилину нанесли два разючих удари. Спочатку, після подачі кутового, головою влучно пробив Артем Гордієнко - 2:0. А в наступній атаці Лучкевич прострілив в штрафну, там Шастал переправив м'яч на Ковальця, а той зробив зрячий пас на Мишенка. Богдан вражав уже порожні ворота - 3:0. Після цього гості відверто «попливли» й олександрійці мали ще декілька стовідсоткових гольових шансів. Але пробити Євгена Гальчука надактивним Шасталу та Мишенку не вдалося. Ну й арбітр Дмитро Кутаков не ризикнув призначити пенальті у суперечливому епізоді в штрафній «Маріуполя». VAR же в поєдинках першого туру УПЛ не використовується.

Господарі поля не зупинялися. Захист команди Остапа Маркевича не встигав за стрімкими суперниками й розрахунок Володимира Шарана на швидкість повністю себе виправдала. Тільки в середині другого тайму тренерський штаб «Олександрії» замінив Шастала та Лучкевича, яких сміливо можна назвати героями цього матчу. На поле вийшли Денис Безбородько та вихованець олександрійського футболу Максим Задерака, для якого це був сотий матч в УПЛ.

Згодом Володимир Шаран надав можливість проявити себе чемпіону світу серед 20-ти річних Денису Устименку, який, через хвилину після своєї появи на полі, могутнім ударом влучив у поперечину.

А ще через хвилину маріупольцям вдалося відзначитися. Після прострілу в штрафну господарів і метушні в воротарському майданчику, Андрію Кулакову вдалося таки проштовхнути м'яч у сітку - 3:1. Цей гол, забитий за десять хвилин до фінального свистка, надихнув хлопців Остапа Маркевича, які побігли забивати ще один м'яч. І можливості для цього були.

Все ж господарі поля витримали наступ конкурентів й добили суперників. Після класного пасу, метрів на сорок, Василя Грицука, який за мить до цього замінив Кирила Ковальця, Денис Безбородько холоднокровно реалізував вихід віч на віч із Гальчуком - 4:1. Тож, надупевнена перемога команди Володимира Шарана над принциповими конкурентами надихає всіх шанувальників «Олександрії» на позитивний лад.