«Європейська Солідарність» сумнівається у законності підготовки до виборів в Олександрії

Перегляди: 949

Члени політичної партії «Європейської Солідарності» на Кіровоградщині сумніваються у законності підготовки до виборів в Олександрії після чергової сварки в територіальній виборчій комісії.

Про це кореспонденту CBN розповів голова обласної організації партії «Європейська Солідарність» Сергій Коваленко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Рішення про друк бюлетенів ухвалене таким чином, що дає підстави очікувати їх з порушенням чинного законодавства. В подальшому це може позначитися на результаті. Наразі наші юристи працюють над тим, щоб повернути ситуацію в площину закону», - зазначив Сергій Коваленко.

За словами юриста Кіровоградської територіальної організації політичної партії «Європейська Солідарність» Дениса Васильєва, згідно частини другої статті 242 виборчого кодексу передбачено, що виборчі бюлетені має друкувати виробник, який визначений комісією.

«На своєму засіданні комісія має обрати підприємство виробника виборчих бюлетенів. Такого рішення не приймалося, а голова комісії одноособово уклала договір з олександрійською міської друкарнею, яка знаходиться в підпорядкуванні чинного міського голови міста Степана Цапюка. Є побоювання, що кількість бюлетенів буде виготовлена більша, аніж цього вимагає законодавство. Також може буде фальсифікація бюлетенів», - зазначив Денис Васильєв та додав, що наразі згідно накладних виробник планує надрукувати на пʼять з половиною тисяч більше бюлетенів, ніж передбачено.

«Відповідальність передбачена статтею 164 кодексу України про адміністративні правопорушення зі значком 14. Згідно частини шостої відповідальність передбачена у вигляді штрафу від 1,5 тис грн до 3 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це від 34 тис грн до 170 тисяч гривень», - розповів Денис Васильєв.

Наразі «Європейська Солідарність» подала позов до Кіровоградського адміністративного суду, де вже відкрили провадження по даній справі.

Нагадаємо, на засіданні Олександрійської ТВК члени комісії дізналися про те, що голова комісії Валентина Вечірко уклала договір про друк бюлетенів.