У Кропивницькому в «неправильних» бюлетенях враховуватимуть голоси за партії, а не кандидатів

Перегляди: 1304

У Кропивницькому на одній із дільниць, де виявили невідповідні номеру округу бюлетені, враховуватимуть голоси виборців за партії, а не їх кандидатів.

Про це CBN повідомила голова Кропивницької міської територіальної виборчої комісії Тетяна Буземська.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це технічна помилка (неправильні бюлетені, — Ред.) поліграфічного підприємства, яка була виявлена вже в процесі голосування. Наразі комісія прийняла рішення згідно зі ст. 25 абзацу першого підпункту другого частини 29 (вочевидь, мова йде про Виборчий кодекс України, — Ред.) про те, що при підрахунку будуть враховані голоси за єдиний територіальний виборчий список. Не за кожного кандидата, а за партію. Ми не можемо зупинити виборчий процес і друкувати бюлетні вже в процесі на сьогоднішній день також. Якби комісія це виявила раніше — за день-два-три, тоді була б технічна можливість надрукувати їх і видати», — наголосила Тетяна Буземська.

Голова Кропивницької міської ТВК ще раз підкреслила — голоси будуть зараховані за єдиний територіальний виборчий список по кожній партії.

«Помилки в партіях там немає, потім — на розсуд партії», — переконує голова міської ТВК.

Тетяна Буземська повідомила, що невідповідні бюлетені виявили на одній з дільниць у Кропивницькому ще у пʼятницю. Їх вилучили та натомість надрукували нові.