Виборчий марафон: представниця ОПОРИ розповіла, в чому причина великої кількості порушень на Кіровоградщині

Перегляди: 1265

Причину того, що на дільниці №825 у Кропивницькому в бюлетенях були прізвища інших кандидатів, координаторка спостереження громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь бачить в некомпетентності членів ДВК і ТВК.

Під час виборчого марафону в ефірі телеканалу «Вітер» вона розповіла, що кілька годин тому розпустили Великосеверинівську територіальну виборчу комісію в повному складі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Відбувається засідання нової ТВК. Люди, які не працювали на виборах, не в курсі ситуації, яка там відбувається, і вони повинні вести складний підрахунок голосів», – розповіла Зоя Лебідь.

Вона вважає, що одна з основних причин подібних ситуацій – безвідповідальність партій за своїх членів дільничних та територіальних виборчих комісій.

«Рахувати будуть довше і результат буде пізніше. Можливо, з порушеннями. Від цього страждає сам демократичний процес», – зазначила координаторка спостереження громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області.

За її словами, в Олександрії, де за результатами екзит-полу перемагає Сергій Кузьменко, не було суттєвих порушень, лише незначні процедурні.