Голова профспілки уранової шахти розповів подробиці страйку

Перегляди: 3107

Голова профспілкового комітету Новокостянтинівської шахти Олександр Зовва розповів CBN про подробиці сьогоднішнього страйку гірників.

«У забій відмовилися спускатися шахтарі першої зміни, їх підтримали наземні працівники. Разом з ними залишилися робітники третьої зміни, які вже піднялися на поверхню. Всього разом бастують більше сотні працівників», - сказав він.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Головні причини акції - неясне майбутнє всього підприємства через борги за видобуту продукцію та несвоєчасна виплата заробітної плати. На сьогодні є борги за жовтень, невідомо, чи буде аванс за листопад.

Вчора, 18 листопада, трудовий колектив шахти прийняв рішення про сьогоднішню акцію. Її готові підтримати колективи Смолінської та Інгульскої шахт.

Головні вимоги шахтарів: отримати відповідь про перспективи існування державного підприємства, приєднати ДП «Схід ГЗК» до «НАЕК "Енергоатом"» як єдиного покупця видобутої продукції, погасити борги з заробітної плати та не допускати їх у майбутньому.

Сьогодні по обіді очікується зустріч представників колективу з керівництвом ДП «Схід ГЗК». Залежно від її результатів акція шахтарів буде припинена чи продовжена, до неї також можуть приєднатися гірники інших змін.

Про результати перемовин CBN проінформує пізніше.

Нагадаємо, це не перша подібна акція гірників, у травні вже відбувався мітинг працівників усіх трьох шахт області.