На Кіровоградщині гірники Новокостянтинівської шахти відмовилися спускатися в забій

Перегляди: 10147

Гірники Новокостянтинівської шахти відмовилися спускатися в забій.

Про це CBN стало відомо з власних джерел.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Причиною такої акції стали борги перед шахтарями державного підприємства «НАЕК «Енергоатом», якому в свою чергу заборгувала держава.

«Керівники профспілок усіх майданчиків ДП “Схід ГЗК” готові підтримати вимоги своїх колег. Бо така ситуація призведе до колапсу в усій атомній галузі», — розповів журналісту CBN голова профспілкового комітету Інгульскої шахти Михайло Мельник.

За його словами, через несплату за видобуту продукцію накопичилися значні борги перед шахтарями, працівниками поверхні, найманою охороною тощо на всіх підприємствах, що входять до складу ДП «Схід ГЗК». Також зростає заборгованість по оплаті комунальних послуг та податків.

Рішенням голів профспілкових комітетів усіх майданчиків державного підприємства «Схід ГЗК» головам Кіровоградської та Дніпропетровської обласних рад, Кабінету міністрів та у Міністерство енергетики направлено листа з проханням негайно втрутитись у ситуацію.

Нагадаємо, це не перша подібна акція гірників, у травні вже відбувався мітинг працівників усіх трьох шахт області.

Періодично держава гасить борги по зарплаті, але це — не вирішення проблеми.