Ексначальник кропивницького СІЗО постане перед судом через бунт в’язнів

Перегляди: 1628

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у Миколаєві 10 грудня 2020 року завершили досудове розслідування відносно начальника ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор».

Він обвинувачується у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 ККУ), повідомляє офіційний Telegram-канал ДБР.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати перевірки: у Кропивницькому СІЗО арештантів били й зв’язували скотчем

«Встановлено, що 16 грудня 2019 року внаслідок неналежного виконання керівником держустанови своїх службових обов’язків, зокрема щодо вільного пересування ув'язнених між режимними корпусами і камерами, та відсутності належного контролю з боку персоналу держустанови психологу відділу соціально-виховної та психологічної роботи було спричинено легкі тілесні ушкодження одним з ув'язнених», - ідеться в повідомленні.

Ввечері того ж дня в СІЗО стався бунт. Ув’язнені повиходили з камер і почали шкодити майно установи. Сума збитків - 130 тисяч гривень.

Після цього тодішнього начальника СІЗО відсторонили від служби та порушили справу.

Нагадаємо, 17 вересня 2020 року в. о. начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції Андрій Явтушенко представив колективу державної установи «Кропивницький слідчий ізолятор» начальника установи, підполковника внутрішньої служби Романа Чабаненка.