Ситуація на «СхідГЗК» загрожує екологічною катастрофою, страшнішою за Чорнобиль

Перегляди: 3309

Депутати підтримали звернення працівників «СхідГЗК» до уряду про вимогу термінового відновлення сталої роботи підприємства.

Відповідне рішення депутати прийняли під час другого засідання обласної ради VIII скликання сьогодні, 23 грудня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протест шахтарів Кіровоградщини: «Люди налаштовані стояти до перемоги»

Вимоги працівників підприємства: вжити всіх заходів з відновлення повноцінної роботи підприємства та його структурних підрозділів, закріплення уповноваженими особами у відповідних документах чіткого та поетапного плану щодо забезпечення стабільної роботи та гарантування забезпечення робітників робочими місцями й гідною заробітною платою.

«Ми не хочемо чути обіцянки. Те, що затримують гроші на декілька тижнів, – не найстрашніше. Найстрашніше – це те, що ми втрачаємо наших дітей і батьків на цій роботі. Якщо не дофінансовується підприємство, у нас починає підвищуватися травматизм і смертельні випадки. Два працівника загинули, стався груповий нещасний випадок. Ми хочемо побачити документ. Хлопці не підуть, поки не побачать його», - заявив один з представників шахтарів.

Ситуація, що склалася на «СхідГЗК», загрожує екологічним лихом усій країні. Заборгованість по електроенергії більше 100 мільйонів. Якщо вона буде відключена, шахтні води, які забруднені радіонуклідами, піднімуться до рівня ґрунтових вод.

«Буде у два рази більша катастрофа, ніж Чорнобиль», - пояснив активіст.