У Кропивницькому активізували роботу з реконструкції системи теплопостачання

Перегляди: 664

У Кропивницькому впритул наблизилися до створення схеми теплопостачання обласного центру.

Про це на сьогоднішній апаратній нараді зазначив міський голова Андрій Райкович, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Райковича, підписали меморандум про співпрацю та провели першу online-нараду з представниками USAID (Агентство США з міжнародного розвитку). Проте Андрій Райкович вважає, що вже цього року треба зайнятися безпосередньо створенням схеми.

«Важливо, що місто в реалізації цього проєкту працюватиме також із відповідними департаментами Міністерства розвитку громад і територій, Міненерго, НКРЕКП, а також профільним комітетом Верховної Ради», - наголосив міський голова.

Завтра міський голова візьме участь у другій online-нараді, фахівці готують навчальний семінар, після якого почнеться безпосередня практична діяльність експертів USAID у місті.

Міський голова дав завдання своєму заступнику Олександру Вергуну, департаменту економіки, управлінню ЖКГ, «Теплоенергетику» активніше працювати з представниками USAID і готувати їм усю необхідну інформацію.

«Чим швидше ми її (схему, - ред.) отримаємо, тим швидше розпочнемо пошук інвестора чи капіталу для втілення проєкту», - заявив Андрій Райкович.

Нагадаємо, що активно розобкою нової схеми теплопостачання в місті зайнялися у 2018 році. Тоді фахівцями Інституту технічної теплофізики НАНУ був проведений аналіз роботи котелен у місті.

У 2019-му розрахували, що реконструкція системи теплозабезпечення міста може коштувати біля 10 мільйонів євро, а створення схеми теплозабезпечення – 3 млн гривень.