Міський голова Світловодська звільнив досвідченого керівника освіти, той позиватиметься до суду (фото)

Перегляди: 5670

Віта Сухенко, начальниця відділу кадрів виконкому вручила сьогодні, 8 лютого, розпорядження міського голови Світловодська Андрія Маліцького про звільнення Геннадію Френкелю, начальнику управління освіти.

Про це повідомляє CBN з посиланням на Світловодськ вечірній.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Звільнити Френкеля Геннадія Юрійовича, начальника управління освіти виконавчого комітету Світловодської міської ради з 08 лютого 2021 року, на підставі абзацу 2 частини першої статті 20 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» за порушення Присяги посадової особи місцевого самоврядування», — йдеться у тексті розпорядження.

У тексті присяги, зокрема, йдеться:

«Усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно  служити  громаді та народові  України, неухильно дотримуватися Конституції  України та законів України, сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, сумлінно виконувати свої посадові обов'язки».

Міський голова Світловодська Андрій Маліцький прокоментував звільнення начальника управління освіти:

«У нас згідно з моїм розпорядженням провели службове розслідування, тому що у нас виникла ситуація з невиплатою заробітної плати по закладах освіти, харчування тощо. Ніяких дій з цього приводу з боку начальника управління освіти не було. Комісія працювала тиждень, і надала свої висновки. (цитує): «У діях начальника управління освіти Геннадія Юрійовича Френкеля на думку комісії, містяться порушення ст. 197 Кодексу законів про працю України, порушення ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення строків виплати заробітної плати або ст. 175 Кримінального кодексу України, де йдеться про безпідставну невиплату заробітної плати громадянам більш ніж за 1 місяць, вчинене умисно керівником — ч. 2 ст. 367 ККУ, службова недбалість, що призвела до тяжких наслідків. Обставин, що пом’якшують відповідальність начальника управління освіти... не встановлено. Враховуючи численні порушення ст. 53 Конституції України, ст. 11, 41, 54 Закону України «Про освіту», пп. 1 ст. 302 Закону України «Про місцеве самоврядування», п 2.1, 2.3, 3.2, 3.3 і 5.2 Положення про управління освіти виконавчого комітету Світловодської міськради», посадових інструкцій начальника управління освіти, Присяги посадової особи місцевого самоврядування, комісія пропонує звільнити його із займаної посади відповідно до абзацу 2 частини 1 ст. 20 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», а саме — порушення присяги».

Тут є відповавідні відповіді, які надсилав начальник управління освіти на цю комісію, вони надходили і згідно цих пояснень, а точніше, безпідставних відписок і матеріалів, комісія надала такий висновок. І саме головне — завжди з боку начальника управління освіти знаходяться якісь підстави, аби не виплачувати зарплатню. Це з огляду на те, що при формуванні бюджету всі кошти були закладені. І для того, щоб виплатити заробітну плату — ми спілкувалися з казначейством — ніяких проблем не було. Тільки чомусь з боку начальника управління освіти були якісь проблеми. Ніяких дій не вживалося, і скажу навіть більше — мене здивувало, що спілкування перейшло в якусь інформативну площину: про те, що він подав заяву на нас до поліції та обласної прокуратури, я дізнався з мережі».

За словами Андрія Маліцького, замість Геннадія Френкеля залишився заступник, з яким міський голова поспілкувався вже сьогодні. Тому завтра будуть проводиться дії, щоб розблокувати виплату заробітної плати.

Геннадій Френкель прокоментував своє звільнення так:

«На комісії я не був, висновків комісії я не знаю, за що мене звільнили, за який факт — теж. Пояснення з якогось факту в мене ніхто не брав. Я вважаю, що це просто звичайна розправа за те, що я відстоюю інтереси дітей, вчителів, соціального захисту, і змушую міського голову і його оточення займатися справами не не свій розсуд, а так як вимагають нормативні документи, і займатись цим відповідально».

Вже ексначальник управління освіти збирається оскаржувати своє звільнення в суді.

Нагадаємо, Геннадій Френкель поскаржився на міського голову Андрія Маліцького до ГУ Нацполіції в області та обласної прокуратури.