Невдовзі у Кропивницькому завершать санітарну обрізку дерев. Екоактивісти обурюються

Перегляди: 723

У Кропивницькому за два тижні березня повинні завершити санітарну обрізку дерев.

Про це під час сьогоднішньої апаратної наради заявив Кропивницький міський голова Андрій Райкович, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Покваптесь з виконанням цієї роботи, за пару тижнів дерева прокинуться і випустять бруньки, їх не можна буде обрізати», - заявив міський голова.

Андрій Райкович доручив обстежити всі дерева в місті, визначити аварійні і прибрати їх.

Тим часом учора на сторінці «Озеленення Кропивницький» у Facebook екоактивістка Надія Паливода написала: «Прислали з Новомиколаївки, містечко АРЗ. Сезон перетворення дерев на стовпи відкрито. Жодної скелетної гілки не залишили. Що буде з цими деревами? Лисий стовбур поросте хаотичними пучками кущів, і через кілька років ті кущі почнуть відвалюватися. Не можу повірити, що це наш "Благоустрій" робить. Вони ж наче останнім часом нормально обрізали. А тут знов пішло наперекосяк».

Нагадаємо, що у вересні 2019 року мерія Кропивницького та екоактивісти підписали меморандум про обрізування дерев, а у лютому 2020-го в місті створили власні правила обрізки дерев.

[caption id="attachment_91357" align="aligncenter" width="640"]обрізка дерев Фото з Facebook "Озеленення Кропивницький"[/caption]