Кропивничанин виграв півфінал і побореться за золото молодіжного чемпіонату світу з боксу

Перегляди: 2449

У польському місті Кельце проходить чемпіонат світу з боксу серед молоді, який зібрав 487 атлетів з 66 країн світу, передає кореспондент CBN.

У складі української команди у ваговій категорії 64 кг виступає кропивничанин Бозорбой Матякубов.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сьогодні, 20 квітня, проходять півфінальні поєдинки. Наш земляк на шляху до фіналу зустрічався з Жантало Ташиєвим із Киргизстану. Учень Вадима Саласенка просто блискуче провів цей бій. Вихованець кропивницької ОСДЮШОР-2, незважаючи на те, що суперник виглядав більш потужно та переважав нашого хлопця в зрості, з першої до останньої секунди домінував у ринзі, йшов уперед, наносив серії влучних ударів і майже не пропускав у відповідь. Лише в другому раунді один із арбітрів побачив перевагу киргизького боксера. В інших трихвилинках усі судді давали більше балів саме українцю. Після завершення півфінальної сутички сам Бозорбой Матякубов переможно підняв руки до гори, а судді підтвердили беззаперечний тріумф кропивничанина – 5:0.

У битві за золото наш земляк зустрінеться з Сабиржаном Аккалуковим із Казахстану. Фінальні поєдинки відбудуться в четвер, 22 квітня.

Нагадаємо, що в першому поєдинку Бозорбой Матякубов за явною перевагою переміг швейцарця Каллума Кейна Метьюза, у другому бою за очками здолав болгарина Красіміра Джурова, а в чвертьфіналі впевнено переміг свого кривдника в півфіналі молодіжного чемпіонату Європи-2020 Еріка Сухі з Чехії.