Справу шахраїв, які «продавали» посаду голови Кіровоградської ОДА за $3,5 млн, розглянуть у Києві

Перегляди: 1454

Справу «продажу» посади голови Кіровоградської ОДА розгляне Печерський районний суд Києва 19 січня 2022 року.

Про це свідчить список справ, призначених до розгляду Печерським судом.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Спочатку їм (Івану Шовкоплясу та Ігорю Усіпенку, - Ред.) обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Заставу внесли. Потім у них був запобіжний захід — просто застава. 23 жовтня дія цього рішення скінчилася», - розповіла CBN речниця Ленінського районного суду Кропивницького Анастасія Андрієнко.

Речниця УСБУ в області Юлія Ткач пояснила CBN, що провадження передали в Печерський районний суд Києва.

Нагадаємо, правоохоронці затримали двох осіб, що «продавали» посаду голови Кіровоградської ОДА за 3,5 мільйона доларів, розповідаючи потенційним «покупцям» про свою близькість до Офісу президента.

Один з обвинувачених - Іван Шовкопляс, уродженець Полтавської області (1939 р. н.), житель Луганщини, колишній спортивний функціонер Луганської ОДА. Має державні відзнаки України. Міжнародний арбітр з шашок, чемпіон світу з настільного тенісу, має розряди у 12 видах спорту, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України (указ Президії Верховної Ради України №1923-XII від 4 грудня 1991 року).

Спільник Шовкопляса, за версією слідства, — 57-річний Ігор Усіпенко.