Кропивницькі депутати мають прийняти бюджет-2022 та кілька важливих програм

Перегляди: 875

У четвер, 16 грудня, депутати міськради зберуться на чергову сесію, основним питанням стане бюджет на 2022 рік.

Крім цього, обранці мають прийняти ще кілька важливих для життя міста рішень, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Бюджет

Кошторис Кропивницького на наступний рік складає 2 млрд 733 млн гривень. На освіту з цих коштів піде майже 1,5 млрд грн. Це більше половини видатків кошторису.

У тому числі на охорону здоров’я планують витратити 101,8 млн грн, соціальні захист

і забезпечення — 191,1 млн грн, житлово-комунальне та дорожнє господарство — 349 млн, будівництво та інвестиційні проєкти — 77,1 млн, культуру — 101,8 млн, спорт — 37 млн.

Пасажирський транспорт

Депутати міськради мають прийняти Програму розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку у Кропивницькому на 2021-2024 роки. Передбачається, що її виконання допоможе скоротити кількість транспортних засобів малого та особливо малого 12 класу. Це сприятиме розвантаженню окремих шляхів і транспортних сполучень.

Також завдяки програмі оновиться рухомий склад міського пасажирського транспорту. У той же час, депутати планують забезпечити перевезення пільгових категорій громадян, у тому числі до садово-городніх товариств. А протягом двох наступних років у Кропивницькому планують запровадити автоматизовану систему обліку оплати проїзду в міському електричному та автомобільному транспорті загального користування. Тобто, невдовзі паперові квитки залишаться лише у спогадах.

Передбачається, що у маршрутках міста нарешті встановлять GPS-навігаційне обладнання. Також Програмою передбачено придбання автоматичної портальної мийки для авто- та електротранспорту.

Посилення виконкому

У разі прийняття проєкту рішення №920 виконавчий комітет міської ради Кропивницького отримає повноваження затверджувати тарифи на соціальні послуги, не виносячи їх на сесійне голосування.

Забудова Нового

Проєктом рішення «Про розроблення детального плану території в районі вулиці Металургів, смт Нове» передбачається старт забудови цього мікрорайону.

Відповідно до плану, територія, де нині розташовані городи жителів селища, призначена для садибної житлової забудови. Також у Новому має з’явитися ще одна торговельна зона. У той же час, планом передбачене створення рекреаційної зони активного відпочинку. Вона має з’явитися на території пришкільного парку.

Також під час засідання сесії депутати планують затвердити Програму цифрового розвитку на 2022-2024 роки, змінити Програму соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення тощо та прийняти більше 10 «земельних» питань.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN