Скандальний гуртожиток у Кропивницькому перейшов у комунальну власність

Перегляди: 7189

Кропивницька міська рада прийняла у комунальну власність гуртожиток по проспекту Університетському, 21.

Сесія міської ради сьогодні, 12 травня, своїм рішенням також затвердила тимчасовий порядок надання ордерів мешканцям гуртожитку. Це дозволить їм оформити право власності на приміщення, у яких вони проживають.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тимчасовий порядок застосовується до мешканців гуртожитку:

- яких вселено в гуртожиток на визначених законодавством України правових підставах;

- які фактично проживають у гуртожитку більше п’яти років та не отримали ордери встановленого зразка (або ордери було вилучено) з незалежних від них причин.

Ознайомитися з переліком необхідних документів для отримання ордера можна:

- на сайті міської ради за посиланням;

- у відділі обліку житла Кропивницької міської ради за телефонами: 35-83-78, 35-83-77.

Заяву та документи для отримання ордера необхідно подати до:

- Центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс» Кропивницького на вул. Архітектора Паученка, 41/26, каб. 123 (понеділок - четвер з 8:00 до 17:00, п'ятниця - з 8:00 до 16:00);

- відділу обліку житла Кропивницької міської ради по вул. Велика Перспективна, 41, кім. 121 (понеділок - п'ятниця з 8:00 до 16:00, перерва з 12:00 до 13:00).

Тимчасовий порядок не поширюється на мешканців гуртожитку, які мають кімнати на праві власності.

Нагадаємо, власник будівлі по проспекту Університетському, 21, ПП «Вагран», та мешканці гуртожитку не могли знайти спільної мови з 2004 року. Люди вимагали перевести будівлю у комунальну власність міста. Аби домогтися цього, вони позивалися до суду, неодноразово перекривали дорогу та встановлювали намет на центральній площі Кропивницького.


Джерело: Кропивницька міськрада