У Кропивницькому відбулася перша зустріч громадської ради щодо будівництва житла для постраждалих від війни (фото)

Перегляди: 1288

4 серпня відбулася зустріч представників громадськості, благодійного фонду «Фортечний», підприємства «Астарта Груп», забудовника та інших фахівців, які опікуватимуться проєктом побудови соціального житла. Микола Козловський, голова фонду «Фортечний», розповів під час зустрічі про діяльність фонду у сфері гуманітарної допомоги, який є основним напрямом роботи зараз, та оприлюднив інформацію щодо процесу будівництва житла для постраждалих від війни.

Нагадаємо, про ідею проєкту вже розповідало CBN. Благодійний фонд «Фортечний» планує профінансувати будівництво у Кропивницькому шестиповерхівки на 41 квартиру, власниками яких стануть постраждалі від війни з росією захисники та/або їхні сім’ї. Наразі вже є земельна ділянка під будівництво, архітектурний план та затверджений кошторис.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Задля прозорості у розподілі житла та обговорення соціальних та морально-етичних аспектів, до роботи залучили громадську раду, серед учасників якої військовослужбовці, керівники волонтерських організацій, громадські активісти, працівники органів місцевого самоврядування та інші представники громади. Перелік учасників громадської ради може змінюватися та доповнюватися за необхідності долучення певних фахівців чи представників громади.

На зустрічі обговорили попередній план роботи, створення відповідного розділу в регламенті фонду, практичну та юридичну форму роботи. Вже передбачена ревізійна комісія та наглядова рада. Також під час зустрічі благодійний фонд «Фортечний», приватне підприємство «Астарта Груп», ТОВ «БУД-КОНТРОЛЬ» (забудовник), які є ініціаторами та учасниками проєкту, підписали меморандум про співпрацю.

Фото: CBN.