На міжнародному кінофестивалі показали премʼєру фільма Олександра Жовни

Перегляди: 692

На міжнародному кінофестивалі «Темні ночі» у Талліні відбулася світова прем᾿єра фільму Олександра Жовни, режисера з Новомиргорода - «Сашенька».

«Сашенька» - психологічна драма, події якої відбуваються в СРСР в 70-ті роки. Шокуюче вбивство, що потрясло радянське суспільство сімдесятих, вражає й сьогодні. Фільм віднесли до категорії 18+.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олександр Жовна розповів, що спонукало його створити цей фільм: «Мене завжди приваблював паралельний світ: люди з паралельним інтелектом, паралельною свідомістю, паралельною психікою, так звана маргінальна частина суспільства. Марк Аврелій стверджував, що людина відрізняється від звіра тим, що вільно підкоряється своїй долі, а не веде ганебну боротьбу, характерну для тварин. Я хотів спробувати з’ясувати, чи це справді так. Мене, зокрема, цікавило розуміння нестандартних психічних проявів людини, природного деспотизму кожного. Проаналізувати, чи було це бунтом проти природи, чи власною розвагою природи, експериментом над людством. А якщо так, то навіщо це природі?».

Фільм знімали у Черкаській області за підтримки Держкіно України студією Cinemastudio, зйомки завершили у 2021 році.

Нагадаємо, у 2021 році Олександр Жовна розповів про створення фільму в ексклюзивному інтерв’ю для CBN.


Джерела: Вікіпедія, сайт видання «Новомиргородські вісті», сайт Cineuropa, сайт Cinemastudio