Рятувальники, які не хотіли забирати з квартири кропивничанина ртуть, забрали її після виходу новини про це

Перегляди: 1864

Працівники держслужби з надзвичайних ситуацій таки забрали близько кілограма ртуті, знайденої у квартирі жителя Кропивницького Романа Мельцаєва під час ремонту.

Про це він розповів CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ви не повірите, але ртуть забрали вчора ввечері (4 червня - ред.), - сказав чоловік. - Приїхали представники поліції та рятувальників - хто саме, не знаю, бо мене вдома не було - була дружина. Склали якісь акти і забрали ємність зі ртуттю».

Роман Мельцаєв додав, що вдячний поліцейським, яких викликав після публікації новини. Вони, за його словами, також посприяли тому, щоб рятувальники забрали ртуть.

Нагадаємо, у квартирі Романа під час ремонту знайшли близько кілограма ртуті. Чоловік викликав рятувальників, ті приїхали й помістили небезпечну знахідку у скляну ємність, заливши спеціальним розчином, щоб не допустити випаровування.

У коментарі CBN речниця УДСНС в області Оксана Мачак пояснила, що ДСНС не має права утилізувати ртуть: «Підрозділ УДСНС в області діяв згідно з “Порядком дій органів управління та аварійно-рятувальних формувань під час організації та проведення демеркуризації”. ДСНС не займається утилізацією ртуті. За інструкцією, ртуть передається представникам місцевої влади або підприємству, що має ліцензію на утилізацію ртуті, або ж залишається власнику об’єкта, на якому було знайдено ртуть».