У Новоукраїнському районі побудують кам’яно-переробний цех, аналогів якого немає в Україні

Перегляди: 1040

У селі Кам’яний Міст Новоукраїнського району розпочалася реконструкція виробничої будівлі під кам’яно-переробний комплекс ПАТ «Капустянський граніт».

Про це CBN поінформували в прес-службі облдержадміністрації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Протягом тривалого часу гранітний завод є одним із найбільших виробників гранітних блоків серед усіх каменевидобувних підприємств України.

Цього року тут розпочали проведення будівельних робіт з реконструкції виробничої будівлі під кам’яно-переробний комплекс потужністю 100 тис. кВ. м/рік. Це дасть можливість не тільки виробляти сировину, а й переробляти її на готову продукцію. Планується створити сотні нових робочих місць. Середня зарплата  робітників складатиме орієнтовно 10 тис. грн.

Для роботи цеху придбали сучасне високовартісне обладнання виробництва провідних зарубіжних фірм із Бразилії та Туреччини, монтаж якого будуть виконувати іноземні спеціалісти. Із запуском нової лінії розпилювати граніт можна буде у десять разів швидше, ніж на звичній пилорамі. Майбутня продукція постачатиметься на Близький Схід, в Туреччину та інші країни.

Цех введуть в експлуатацію у найближчі два-три місяці.

Як повідомлялось, у Новоукраїнському районі з’явився майданчик для міні-футболу.