Вихованка олександрівської ДЮСШ здобула срібло на чемпіонаті України з легкої атлетики

Перегляди: 3190

Змагання, участь в яких взяли понад 600 атлетів із 26 областей України й деяких зарубіжних країн, завершилися сьогодні, 21 липня, в Луцьку.

Вони стали відбірковими етапом до серпневої першості Європи в Берліні, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В заключний день кропивничанин Григорій Федоровський фінішував п’ятим на дистанції 200 метрів. Підопічний Вячеслава Нищеменка з результатом 21,52 сек. випередив членів збірної України Ігоря Бодрова та Володимира Супруна.

В той же час він поступився явному фавориту донеччанину Сергію Смелику (20,50 сек), ще одному досвідченому супернику Емілю Ібрагімову (21,02), Олексію Позднякову (21,05) з Донецька та львів’янину Артуру Назаруку (21,28), які показали особистий рекорд та свій найкращій результат цього сезону.

Десятим серед найкращих легкоатлетів країни став Дмитро Корінний в потрійному стрибку, а Антон Мельник показав одинадцятий результат в метанні диску.

Та справжньою прикрасою заключного дня став фінал в бігу на дистанції 200 метрів у жінок, в якому виступали дві вихованки королеви спорту Кіровоградщини.

Тут киянка Яна Качур, яка робила свої перші спортивні кроки у Гайвороні під керівництвом Валерія Кузя, фінішувала четвертою із своїм найкращим часом в цьому сезоні – 23,58.

Також свій найкращий час в сезоні показала й переможниця фіналу Юлія Калістратова (23,55) й с таким же результатом фінішувала вихованка олександрівської ДЮСШ Тетяна Мельник.

Але підопічна Вадима Приймака, на жаль, миттю, що показав фотофініш, поступилися чемпіонці й стала срібним призером.

Бронзу в цьому драматичному фіналі здобули досвідчена Єлізавета Бризгіна (23,56).

Нагадаємо, що Тетяна Мельник, яка на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро, представляла Кіровоградщину, а зараз виступає за Київ, два дні тому стала чемпіонкою України на своїй коронній дистанції 400 метрів.

Що стосується командних підсумків чемпіонату України, то тут Яна Качур та Тетяна Мельник внесли великий вклад в те, що саме збірна міста Києва стала найкращою, випередивши команди Київської та Харківської областей.

Збірна Кіровоградської області, яка виступала неповним складом в межах виділеного фінансування, за кількістю набраних залікових очок посіла 20-те місце серед 26 збірних команд України.