У Кропивницькому знезаразять ділянку, де розлили токсичний хімікат

Перегляди: 1333

Місце розлиття токсичної хімічної речовини біля контейнерного майданчика на Попова, 4 в Кропивницькому знезаразять за всіма правилами завтра, близько 8.00 години.

Про це стало відомо під час зустрічі жителів будинку на Попова,4 з представниками влади, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На збори прийшли депутат від територіального виборчого округу Михайло Бежан, начальник спеціалізованої інспекції Кропивницького Андрій Максюта та заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Олексій Гненний.

 «Ми донесли людям, що завтра, близько 8.00 в даному місці проведе роботу комунальна служба, – коментує Андрій Максюта, – і шар ґрунту, засипаний піском і відсівом, буде знятий, буде оброблено цю площу розчином каустичної соди. Також я звернуся з листом до начальника УДСНС в області та до керівництва патрульної поліції з проханням інформувати в таких випадках органи місцевого самоврядування негайно».

Нагадаємо, у Кропивницькому викинули до сміттєвих контейнерів на вул. Космонавта Попова, 4 каністри з невідомою речовиною з різким запахом. Згодом мешканці прилеглих будинків відчули погіршення здоров’я.

Лабораторний центр МОЗ України в області встановив, що це – концентрат хімічної речовини під назвою крезол (лізол).