Дитячому табору «Дружба» в Олександрії хочуть додати ще одну зміну (ФОТО)

Перегляди: 3023

Дитячий оздоровчий табір «Дружба» в Олександрії готовий приймати дітей в чотири зміни замість трьох.

Про це повідомила директор закладу Валентина Луценко під час візиту першого заступника голови Кіровоградської ОДА Сергія Коваленка сьогодні, 15 серпня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми не можемо не брати участь у проведенні тендеру, – сказала Луценко. – Ми не можемо заповнювати табір повністю за рахунок коштів батьків – це нереально, не кожен може сьогодні собі дозволити путівку за шість тисяч гривень. Тому ми беремо участь у тих тендерах, які проводяться в Кіровоградській області. Це й департамент соціального захисту, і Кіровоградська міська рада, і в Олександрії департамент проводив тендер. Але таке в нас є побажання, щоб ці закупівлі проводилися раніше, а торги оголошувалися хоча б у середині лютого – на початку березня, щоб до кінця квітня ми мали повну картину наповненості свого табору, могли планувати роботу, і це дозволить нам зробити четверту зміну, розпочавши діяльність з першого червня і завершивши першого вересня. Тут працюють не лише студенти, а й учителі, а вони на початку червня ще на роботі, тому вирішення цих проблем потребує часу, щоб педагогічний персонал можна було набрати заздалегідь».

«У цьому році відбувається наповненість оздоровчих таборів відпочинку на території Кіровоградської області, – зазначив Сергій Коваленко, – і цей процес ми аналізуємо у порівнянні з минулим і позаминулим роками. Я буду доповідати голові облдержадміністрації про пропозицію четвертої зміни, оскільки зараз три зміни – з середини червня до середини серпня. Непогано було б використати і першу половину червня, і другу половину серпня теж».

Перший заступник голови ОДА наголосив, що табори готові до цього, фінансовий ресурс є.

«Ми можемо провести організаційну роботу для того, щоб наступного року забезпечити чотири зміни, - сказав він. - Так сталося, що в цій зміні відпочивають діти, яким путівки були подаровані, тобто оплачені за рахунки бюджетів села, селища, районів, міста, обласного. Це не повинно сприйматися як подарунок – це звичайна робота влади, ресурс для цього є, але тут уже мова йде про ті очі дітей, їхні задоволення і радість, які вони мають під час та після такого відпочинку. Дякую персоналу табору й неймовірно радий спілкуванню з дітьми. Діти, як правило, не вміють кривити душею, та говорять те, що думають і відчувають».

Нагадаємо, 50 дітей з Донецької та Луганської областей безкоштовно відпочили та оздоровилися в літньому дитячому таборі «Дружба» в Олександрії цього сезону.