«Кіровоградтепло» попередило, що примусово стягуватиме заборгованість

Перегляди: 763

У судах слухається справа у кримінальному провадженні про самоуправство при відключенні міських котельних централізованого опалювання від газу восени минулого року. Обвинувачений – голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий. Тоді без тепла на кілька днів залишилися майже 50 житлових будинків, дитячі садочки і вище професійне училище у Кропивницькому. Адвокат Євгенія Соколовська також заявляла, що очолюване Гладким підприємство, контрольний пакет якого належить державі, заплатило 600 тисяч гривень судового збору за борговий позов до підприємств, які опалюють Кропивницький. За її словами, в апеляції, якщо вона буде, «Кіровоградгаз» заплатить 900 тисяч, а у касації – мільйон двісті. Прокурор області Анатолій Коваленко пообіцяв до початку опалювального сезону законне рішення слідства та прокурорів у ще одній кримінальній справі про самоуправство керівників місцевого монополіста. Йдеться про пізніше відключення міських котельних від газу – вже у березні цього року.

ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» завершило підготовку до опалювального сезону 2018/2019 року та отримало Акт готовності роботи теплового господарства у зимовий період.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Теплові об’єкти підприємства технологічно готові до початку опалювального сезону, повідомили CBN у прес-службі ДП.

Одним із головних питань його початку і стабільного перебігу є своєчасні розрахунки підприємства за спожитий природний газ з подальшим укладанням договорів на постачання природного газу з газопостачальними, газотранспортуючими та газорозподільними організаціями та отриманням номінацій на газ для забезпечення роботи котельних у штатному режимі протягом опалювального періоду.

Жорсткою умовою підписання договорів на постачання газу є проведення розрахунків за спожитий природний газ на рівні 90%. Оплата за спожитий газ автоматично здійснюється з рахунків підприємства зі спеціальним режимом використання, на які надходить оплата споживачів за надані послуги теплопостачання. Враховуючи стан розрахунків споживачів станом на 25 вересня, рівень розрахунків підприємства за спожитий природний газ складає 82,2%.

Значна частина кредиторської заборгованості споживачів - борги населення, яке складає 74% від загальної кількості споживачів підприємства. Станом на 25 вересня заборгованість населення за надані послуги з централізованого опалення становить майже 50,5 млн грн.

«ДП "Кіровоградтепло" ТОВ "ЦНТІ УНГА" наголошує на необхідності термінового погашення заборгованості за надані послуги з централізованого опалення! Пам’ятайте про відповідальність за несвоєчасні розрахунки за послуги з централізованого опалення!» - сказано у повідомленні прес-служби.

Підприємство активізувало позовно-претензійну роботу щодо порушників платіжної дисципліни. Боржники підприємства отримують попередження, претензії, на підставі судових рішень здійснюється примусове стягнення заборгованості.

«Запрошуємо споживачів до абонентного відділу підприємства звірити стан розрахунків та оплатити наявну заборгованість за послуги з теплопостачання без комісійного збору безпосередньо в касі абонентного відділу з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00 (у п’ятницю - до 16:00) за адресою: вул. Гришина (Кутузова), 23/16 (2 поверх). Телефони для довідок : 56-15-02, 56-15-19», - йдеться також у повідомленні.