Мера Бобринця, якого підозрюють у підробці документів, повернули на посаду

Перегляди: 1470

Кропивницький апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу від міського голови Бобринця Валерія Сніжка на ухвалу слідчого судді районного суду про відсторонення його від посади на два місяці, в межах строку досудового розслідування.

Про це CBN поінформували в прес-службі Кропивницького апеляційного суду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За версією слідства, 19 лютого 2018 року та 20 серпня 2018-го відбулися сесії Бобринецької міської ради, участь в яких узяли 15 та 20 депутатів з 26 від загального складу ради. На сесіях розглядались питання про збільшення видатків міського бюджету та бюджету об’єднаної територіальної громади за рахунок залучення вільного залишку, що склався по загальному та спеціальному фонду. При цьому був відсутній кворум для прийняття вказаних рішень. А міський голова засвідчив власним підписом вказані рішення, будучи не уповноваженою особою, видав завідомо неправдивий офіційний документ, зміст якого повністю не відповідає дійсності, та за відсутності на те правових підстав та повноважень.

В апеляційній скарзі захисник зазначив, що надані стороною обвинувачення документи не підтверджують висунуту підозру, а, навпаки, спростовують її, оскільки рішення приймались не особисто головою Сніжком, а Бобринецькою міською радою. В його діях відсутній склад інкримінованих статей КК України.

Враховуючи, що прокурор не довів необхідність відсторонення Валерія Сніжка від посади для запобігання ризикам, на які прокурор покликається у клопотанні, та не достатність доказів, які вказують, що Сніжко вчинив кримінального правопорушення, колегія суддів прийшла до висновку про те, що апеляційну скаргу захисника необхідно задовольнити, скасувати ухвалу слідчого судді та відмовити у задоволенні клопотання прокурора про відсторонення Валерія Сніжка від посади Бобринецького міського голови.

Нагадаємо, 7 березня суддя Бобринецького районного суду задовольнив клопотання начальника Бобринецького відділу Новоукраїнської місцевої прокуратури про відсторонення від посади голови Бобринецької міської ради Валерія Сніжка.

Його підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 ч. 2 ст. 211 Кримінального Кодексу України. Правопорушення кваліфікують як видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та нормативно-правових актів, що збільшують витрати бюджету в особливо великих розмірах.

Валерій Сніжко вважає оголошення йому підозри політичним замовленням.