У Кропивницькому депутати взяли на контроль реконструкцію міськсаду

Перегляди: 1327

Хто буде відповідати, якщо через два роки в парку «Перемоги» почнуть всихати дерева, яким провели омолоджувальну обрізку?

З таким запитанням до начальника ГУ ЖКГ Тетяни Савченко звернулися члени постійної комісії з архітектури, будівництва, реклами, земельних відносин міської ради, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нагадаємо, у Кропивницькому взялися за реконструкцію парку «Перемоги». Тендер виграло колективне підприємство «Єлізавета». За понад 38 мільйонів підрядник повинен побудувати громадську вбиральню, облаштувати зовнішні електричні мережі, каналізацію, водопровід, провести благоустрій та озеленення території.

Розпочала роботи в міському саду «Єлізавета» з формувального обрізування дерев. За два тижні омолодили 1281 дерево. Екозахисники заявили, що дерева просто покалічили й поскаржилися в екоінспекцію. Тепер чекають на екологічну експертизу і підрахунок збитків, хочуть подати заяву до суду, адже таку процедуру повинні пройти більше семи тисяч дерев.

Члени комісії не зрозуміли, чому обрізку дерев почали не там, де буде проходити дорога, а біля спортивного майданчика. Не отримали вони чіткої відповіді, чи проводилися визначення та обстеження територій парку, де висаджені червонокнижні дерева і кущі. Чи є у підрядника КП «Єлізавета» фахівці з зелених насаджень. У КП «Благоустрій» вони є, але як констатували депутати, не вони займаються обрізкою.

За словами Тетяни Савченко, при визначенні переможця дивилися перш за все на матеріально-технічне забезпечення претендентів. Вона запевнила, що цього року ніякої обрізки дерев у парку «Перемоги» вже не проводитимуть.

Реконструкція парку триватиме до 2020 року включно. Комісія прийняла рішення щодо участі депутатів у всіх заходах, що стосуються реконструкції міського саду.

Нагадаємо, що у Кропивницькому пообіцяли полікувати покалічені дерева у парку «Перемоги».