Юний кропивничанин став чемпіоном Європи та світу зі скелелазіння

Перегляди: 876

Ярослав Ткач став чемпіоном Європи та світу зі скелелазіння.

Про це повідомляє прес-служба міськради обласного центру.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У змаганнях в італійському місті Меццоламбардо взяли участь 86 найсильніших скелелазів Європи. Кропивницький і область у складі збірної команди України представляв вихованець КДЮСШ №1 обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді та ФСТ «Динамо» Ярослав Ткач.

Він став чемпіоном Європи.

Переможні виступи кропивницький скелелаз продовжив у французькому містечку Обена, де вперше проводився чемпіонат світу зі скелелазіння серед школярів за програмами швидкість, складність, болдеринг та багатоборство. На змагання з’їхалися 56 спортсменів із чотирьох континентів світу, в тому числі збірна України у складі чотирьох спортсменів, серед яких був і Ярослав Ткач.

У змаганнях на швидкість він став чемпіоном, за результатами кваліфікації в багатоборстві фінішував другим. Фінальний раунд змагань серед восьми кращих спортсменів проходив у олімпійському форматі.

Спочатку - три траси у змаганнях з болдерингу, потім - три швидкісні забіги на трасі «рекорд» і заключні змагання - на складність з однією трасою висотою 12 метрів.

За сумою зайнятих місць в кожному виді визначались результати в багатоборстві. Ярослав Ткач завоював звання чемпіона світу в особистих змаганнях.

У командному заліку збірна України посіла друге місце, поступившись тільки команді Іспанії.

Тренує юного скелелаза Микола Побережець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ