Звiльненi з полону моряки з Кiровоградщини отримають квартири в Одесi

Перегляди: 1016

Двоє звiльнених iз росiйського полону морякiв iз Кiровоградщини Роман Мокряк i Андрiй Артеменко отримали сертифiкати на новi двокiмнатнi квартири в прилеглому районi Одеси вiд Фонду Вiктора Пiнчука вчора, 2 жовтня.

Про це пише «КП».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Квартири мають загальну площу майже 60 квадратних метрiв i розташованi в новобудовi в прилеглому районi Одеси. Будинок здадуть в експлуатацiю до кiнця цього року.

«Iнфраструктура житлового комплексу включає дитячi та спортивнi територiї, дитячий садок, зони дозвiлля, магазини та торговий центр. Розподiл номерiв квартир мiж власниками вiдбувся методом жеребкування», - уточнюють у фондi.

Також сертифiкати на житло отримали решта 22 звiльнених iз полону морякiв.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року в Азовському морi прикордонники та спiвробiтники ФСБ Росiї із застосуванням зброї захопили три українські вiйськові кораблi та членiв їхнiх екiпажiв. Росiя звинуватила українських морякiв у незаконному перетинi кордону Росiї. У полонi опинилися i двоє жителiв Кiровоградщини.

25 травня у Гамбурзі оголосили рiшення Мiжнародного трибуналу з морського права у справi захоплених Росiєю українських морякiв. Росiю зобов’язали звiльнити три українських судна – «Бердянськ», «Яни-Капу» i «Нiкополь». 24 українських морякiв повернути пiд юрисдикцiю України.

7 вересня Росія повернула Україні політв’язнів та захоплених у Керченській протоці моряків. Обмін відбувся за схемою 35 на 35. Серед звільнених – двоє моряків з Кіровоградщини: Артем Артеменко з Новоукраїнки та Роман Мокряк з Карлівки Кропивницького району.