«Свiтловодськпобут» просить боржникiв розрахуватися, аби не залишитися без газу

Перегляди: 802

«Свiтловодськпобут» закликає споживачiв погасити заборгованiсть за теплопостачання, щоб не залишитися без газу.

Про це пише «КП».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У зв’язку з iгноруванням iнвестицiйних програм та непрофесiйним розрахунком норми споживання, пiдприємство втратило за три роки близько 25 мiльйонiв гривень. Через вiдбiр газу в 2016 роцi без договорiв з НАК «Нафтогаз України» за вказiвкою мiсцевої влади, пiдприємство має сплатити за цей газ подвiйну цiну ще й штрафнi санкцiї на суму близько 15 мiльйонiв. (…) ми не вимагали допомоги та дотацiй з кишень жителiв мiста, як то роблять iншi комунальнi пiдприємства. Просимо тiльки сплатити борги. Прем’єр-мiнiстр Олексiй Гончарук сказав: якщо громада безвiдповiдально ставиться до свого мiста, держава такiй громадi допомагати не буде. Отже, не буде рiшення про зменшення вiдсотку сплати за газ для отримання номiнацiй вiд НАК «Нафтогаз Україна», як то було в минулому роцi, що дало змогу нам розпочати опалювальний сезон», – повiдомляють на офiцiйнiй сторiнцi СП ТОВ «Свiтловодськпобут».

На пiдприємствi зауважують, щоб отримати номiнацiї, необхiдно сплатити 22,6 мiльйона гривень.

«Звертаємось також з проханням вiдповiдально поставитися до цiєї проблеми. Сплатiть, будь ласка, борги, а якщо маєте можливiсть, сплатiть авансовим платежем за опалення. Доля пiдприємства i початку опалювального сезону виключно в руках мешканцiв», – звертається теплопостачальник.

Нагадаємо, опалювальний сезон у Світловодську може не початися. Раніше теплопостачальник скаржився на рейдерів.