Мама підлітка, якого жорстоко побили в Кропивницькому однолітки, впевнена, що справу затягують

Перегляди: 1000

Мама Дениса Бірзула, якого побили 2 лютого 2019 року в центрі Кропивницького, заявила, що з листопада справа не змінилася.

Про це вона сказала на прес-конференції у CBN сьогодні, 18 листопада.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мама потерпілого Дениса говорить, що справа 6 листопада мала бути в судді. Однак слідча Чурбанова зазначила, що справа на дорозслідуванні протягом місяця. Через місяць нічого не змінилося. За словами жінки, у прокуратурі сказали, що сторона обвинувачення не ознайомилася зі змінами.

«Я спитала у слідчої, що змінилося після того, як ви взяли справу на дорозслідування. Як виявилося, нічого не змінилося. Це було навмисно для того, аби затягувати справу. Ще була ситуація, коли одного з потерпілих зі зламаною рукою чомусь перекваліфікували в свідка. Коли батько хлопчика звернувся до поліції з запитанням, чому так сталося, йому сказали, що він сам написав заяву про відмову від претензій, але саму заяву так і не показали», - розповіла жінка.

Наталія Бірзул впевнена, що справу затягують.

«В протоколі допитів одного з підозрюваних ми звернули увагу на те, що з’явилося нове прізвище фігуранта, але цього нового фігуранта не допитували. Чому після цього не було ніяких додаткових слідчих дій? Ніяких дій з боку слідчих не було», – додала вона.

Адвокат, який займається справою Дениса, Геннадій Нікішов зазначив, що справа тягнеться вже майже рік, але за цей час так нічого і не зробили.

«Є документи, за якими нас запрошують до слідчих, але нам їх чомусь не відправляють», - зазначив він.

Нагадаємо, історія сталася 2 лютого 2019 року. Близько 18:00 у сквері біля краєзнавчого музею (по-народному – «На пантерах») зграя підлітків жорстоко побила двох хлопців і гналася за ними та їхніми друзями центральною вулицею.