Депутати Світловодська вимагають переглянути план формування ОТГ

Перегляди: 1133

Депутати Світловодської міської ради на терміновій позачерговій сесії вимагали переглянути план формування ОТГ сьогодні, 20 січня.

Про це повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Погоджений облдержадміністрацією розподіл передбачає утворення трьох громад – Власівської, Великоандрусівської і Світловодської. Остання матиме найбільше населення, але фактично не матиме доходів. Відтак депутати клопотатимуть перед Мінрегіоном не утворювати три ОТГ, а дотриматися формули один район – одна громада.

«Левова частка економічно активних підприємств знаходяться за межами Світловодська. Відтак відʼєднання, наприклад, тієї ж Власівки, означатиме майже мінус 20% доходів у міський бюджет», - розповів CBN секретар Світловодської міської ради Юрій Сапянов.

Нагадаємо, депутати Кременчуцької райради звернулися до своїх колег з обласної ради з проханням ініціювати перед парламентом питання входження селища Власівка (нині воно у складі Світловодська) до складу Полтавської області.

Комісія Полтавської облради підтримала проект рішення про включення Власівки до складу Кременчуцького району Полтавської області, хоча й визнала, що законодавчих підстав для цього поки що немає.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=lCWVCoLZKXk[/embed]