Екс-головного рятувальника Кіровоградщини посадили під домашній арешт

Перегляди: 2796

Віктора Федорчака, якого обвинувачують у неналежному виконаннi своїх службових обов’язкiв на посаді начальника УДСНС в Одеській області, що спричинило тяжкi наслiдки, відправили під домашній арешт у нічний час до 14 березня 2020 року.

Таке рішення сьогодні, 27 січня, прийняла суддя Заводського райсуду Миколаєва Інна Притуляк, повідомляє CBN з посиланням на «Факти».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Суд зобов'язав Федорчака здати закордонний паспорт, заборонив виїжджати без дозволу за межі Одеси, а також за потребою з'являтися до слідчого або в суд.

Обвинувачення стверджує, що Вiктор Федорчак неналежно виконував свої службовi обов’язки. У 2017 та 2019 роках, коли він був вiдповiдальним за здiйснення державного нагляду у сферi пожежної та техногенної безпеки, в Одесi сталися чотири масштабнi пожежi:

- на територiї комунального позашкiльного навчального закладу «Одеський мiський дитячий оздоровчо-спортивний комплекс «Вiкторiя»;

- на територiї комунального некомерцiйного пiдприємства «Одеський обласний центр психiчного здоров’я»;

- у примiщеннi готелю «Токiо Стар»;

- у примiщеннi ДВНЗ «Одеський коледж економiки, права та готельно-ресторанного бiзнесу».

Пожежi призвели до загибелi 32 людей, а також спричинили матерiальну шкоду на загальну суму 4 млн 907 тис. 589 грн.

Віктор Федорчак до 2015 року обiймав посаду керівника регіонального управління ДСНС на Кiровоградщинi.