Керівник кропивницької спецінспекції про роботу на карантині: свинства не поменшало (ФОТО)

Перегляди: 3216

Спеціалізована інспекція Кропивницького під час карантину не проводить планові рейдові перевірки.

Про це у коментарі CBN повідомив керівник інспекції Андрій Максюта.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Спецінспекція - виконавчий орган міської ради, і ми працюємо зараз, працюємо, дотримуючись вимог і рекомендацій МОЗ та всіх постанов уряду і розпоряджень міського голови, - сказав він. - Змінився, однозначно, як і у всіх, режим роботи - ми скасували планові рейдові перевірки (окрім відпрацювання доручень з посилення роботи щодо недопущення випадків стихійної торгівлі на території міста - не секрет, що задля того, аби був вільний від "стихійки" тротуар, його треба "охороняти", бо більшість не розуміє ані закликів, ані вимог чи прохань. Тільки інспектор відходить з місця, де торгують "стихійники" - вони відразу вилазять з дворів, десь із-за рогу й автомобілів, адже більшість "стихійників" - це бізнесмени), не проводимо особистий прийом громадян, скарги і звернення про порушення у благоустрої та санітарному стані міста приймаємо по телефону 55-34-17, наші спеціалісти моніторять телеграм-канал "Безпечне місто", маємо постійний зв'язок з "Гарячою лінією міського голови", є у спецінспекції і сторінка у соцмережі Facebook. Якщо на якийсь з цих комунікаційних засобів чи каналів надходить скарга або сигнал про вчинення порушення - наш спеціаліст проводить перевірку і здійснює заходи реагування».

«Значна частина скарг та звернень надходить особисто мені у Viber на номер 0994828300 і у месенджер Facebook. Якщо присилають фото- чи відеодокази - це вітається. Адже всюди по місту не можливо бути одночасно 24 години на добу і сім днів на тиждень», - додав Андрій Максюта.

Він також розповів, чи змінилося його особисте життя у зв’язку з карантином: «Кардинально нічого не змінилося, на роботу так само на 8:00, повний робочий день. Так само роблю ранкову зарядку, так само виношу сміття один раз на тиждень - бо живу в приватному секторі (роблю це, як того вимагають Правила благоустрою, а не так, як роблять деякі мешканці приватного сектору, які виносять, коли захочеться, а не у день вивозу своє сміття і утворюють смітники на вулицях). Тепер у мене є субота і неділя вихідні. Раніше я їх дуже часто проводив на роботі».

Тим, хто помітить порушення благоустрою у вихідний день чи по завершенні робочого, Андрій Максюта радить телефонувати у поліцію.

«Знаєте, ще одне хотів би відзначити. Дуже важливо, - наголосив також керівник спецінспекції. - Зараз подальша ситуація з розповсюдженням вірусної інфекції залежить від громадян. Якщо люди усвідомлять, що все серйозно і що дуже багато залежить і від нас усіх, - усе буде добре. Дотримуйтесь карантину і рекомендацій МОЗу. Як представник місцевої влади скажу, що наша місцева влада робить все можливе, щоб ситуація була стабільно контрольованою, і вживає всіх протиепідеміологічних заходів. Та зараз усе в наших руках - все йде з нашої свідомості та рівня відповідальності, культури. Не допустимі паніка та нехтування карантинними заходами».

Все про коронавірус читайте за посиланням.