У мерії Кропивницького пояснили, чому просів асфальт на недавно відремонтованій Полтавській

Перегляди: 5921

Асфальт на вулиці Полтавській у Кропивницькому просів через забиту каналізаційну мережу.

Про це CBN заявив начальник міського управління капітального будівництва Сергій Білокінь.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кропивницькому дорога з шестирічною гарантією почала руйнуватися через півроку після ремонту

«Просадка, яка виникла навколо колодязя, була спричинена тим, що каналізаційна мережа була забита, - сказав він. - Вода шукає собі вихід, це у її властивостях. Таким чином, було спричинено, можливо, вимиття земляного шару з-під основи колодязя. Також вулиця Полтавська має інтенсивний рух, в тому числі й великовагові автомобілі проїжджають. Ось таким чином воно і спричинило просадку. З причинами ми розбираємося, з водоканалом відпрацюємо цю ситуацію, щоб ліквідувати проблему й привести дорогу в нормальний експлуатаційний стан. Що стосується провини підрядника - об’єкт ще повністю не закритий, ми восени нанесли тимчасову розмітку, навесні, зараз, ми укладемо додаткову угоду, нанесемо пластикову розмітку, яка про проекту в нас, і таким чином повністю закриємо об’єкт і передамо його в експлуатацію та на баланс КП "Універсал-2005". З цього моменту можна буде говорити про якісь гарантійні зобов’язання. Можливо, це комплексна вина, а не тільки підрядника. Спільними зусиллями вирішимо проблему. В тому числі, сподіваємось, що мешканці мікрорайону будуть відповідальними і не забиватимуть каналізацію, викидаючи туди що попало».

Директорка міського водоканалу Валентина Давидчук також прокоментувала ситуацію: «Наша бригада обстежила цю адресу. Виявлено, що витоків води в колодязі немає. Він просів, знаходиться нижче на кілька сантиметрів рівня асфальтопокриття. Тому ґрунтові води зараз у результаті дощу частково попадають у колодязь. По даному об'єкту мережі ще не введені в експлуатацію. Цими питаннями буде займатись управління капітального будівництва міської ради».