У Кропивницькому презентували мистецький проєкт «Непереможні» (фоторепортаж)

Перегляди: 886

У кропивницькому художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна показали експозицію «Непереможні». Виставку презентували у рамках мистецького проєкту «Художні студії. Портрети сучасників на тлі війни».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повідомлялося, мистецький проєкт «Художні студії» започаткували у 2012 році, з нагоди 120-річчя з дня народження Олександра Осмьоркіна, як своєрідну школу мистецтва і платформу для спілкування за ініціативи музею і відділу образотворчого мистецтва дитячої школи мистецтв міста Кропивницького.

На початку 2022 року кропивницька художниця Ольга Краснопольська запропонувала зробити творчі студії систематичними та доступними також для художників-аматорів. В лютому творчі майстерні встигли організувати двічі, згодом їх довелося перервати через напад росії.

Але попри війну проєкт не лише не зупинився, а й набув нового сенсу. Художники у рамках творчих студій через графіку чи живопис розповідають історії військових, лікарів, рятувальників, волонтерів, журналістів, музейників, краєзнавців та інших кропивничан.

Тож цей проєкт став окремим напрямком роботи творчих студій та отримав назву «Портрети сучасників на тлі війни».

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.