Призначений замість Іоасафа архієпископ поцікавився, чому в Україні не хочуть заборонити СБУ

Перегляди: 1030

Як повідомлялося, на наступній сесії Кіровоградської обласної ради планують розглянути проєкт щодо заборони діяльності УПЦ мп на території області.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки зібрала докази вини Іоасафа, колишнього керівника Кіровоградської єпархії УПЦ мп, у підривній діяльності проти України. До того Іоасафа звільнили від керування Кіровоградською єпархією УПЦ мп у відповідь на його рапорт про погіршення стану здоров’я.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Новопризначений архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Миколай висловився щодо можливої заборони діяльності УПЦ мп на Кіровоградщині: «Ви дійсно думаєте, що вся Українська Православна Церква до якої належать громадяни України є зрадницею і працює на ворога?

Ось, наприклад, за словами нашого Президента України, нині зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури, органів досудового розслідування, інших правоохоронних органів.

Пряма мова: "Зокрема, понад 60 працівників органів прокуратури та СБУ залишилися на окупованій території та працюють проти нашої держави", - сказав Президент, зазначивши, що такі дані ставлять "дуже серйозні запитання до відповідних керівників, і кожне з таких питань отримає належну відповідь".

То чому ви не ставите питання про заборону діяльності СБУ, прокуратури чи поліції в регіоні?»


Джерело: фейсбук-сторінка Кіровоградської єпархії УПЦ (мп)