УПЦ мп освятила новий храм на Кіровоградщині (фото)

Перегляди: 3267

25 лютого у селі Войнівка Олександрійського округу митрополит Олександрійський і Світловодський Боголеп звершив чин освячення храму святителя Василія Великого та очолив Літургію.

Єпарху співслужили секретар єпархії, благочинний округу, настоятель протоєрей Валерій Римарь та духовенство району.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

По завершенні богослужіння Боголеп вручив грамоти всім помічникам у розбудові та оздобленні храму.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року Олександрійська єпархія планувала судитися з журналістами аналітичного порталу «Слово і Діло». Причиною став вихід статті «У полоні “руського миру”: кого зі священників УПЦ МП підозрюють у злочинах проти державності України», у якій згадується митрополит Олександрійський та Світловодський Боголеп. У матеріалі журналістів йдеться про обшуки у монастирях УПЦ мп, які у різних регіонах України проводила Служба безпеки.

Серед відомих випадків викриття священників на незаконній діяльності працівниками спецслужб згадують, зокрема, і митрополита Кіровоградського та Новомиргородського (Петро Губеня) та митрополита Олександрійського та Світловодського (Валерій Гончаренко). У матеріалі йдеться, що їх звинувачують у проросійській діяльності, а саме у закликах до зміни території державного кордону України.


Джерело: пресслужба Олександрійської єпархії