У Кропивницькому судять підозрюваного у співпраці з російськими спецслужбами

Перегляди: 1026

Учора, 10 квітня, у Кропивницькому продовжили запобіжний захід підозрюваному у держзраді - чоловіка затримали у січні під час встановлення GPS-трекера на електричну підстанцію.

За версією слідства, обвинувачений отримував повідомлення на свій номер в месенджері Telegram від абонента з російським номером з вказівкою щодо передачі координат будівель СБУ, поліції, військкоматів, стратегічно важливих мостів та військової частини, в якій базується 3 полк спецпризначення. Починаючи з листопада 2022 року, обвинувачений почав надсилати в месенджері Telegram абоненту з російським номером координати будівель, в яких розташовані правоохоронні органи, державні установи, мости, електричні підстанції Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повідомляло CBN, 21 січня 2023-го обвинувачений на виконання завдання представника фсб російської федерації, встановив GPS-трекер на електричну підстанцію «Кіровоградська», яка розташована у Кропивницькому, після чого його затримали співробітники СБУ.

В ході підготовчого судового засідання прокурор заявив клопотання щодо продовження запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Судитимуть підозрюваного за обвинуваченням, передбаченим частиною другою статті 111 Кримінального Кодексу України (державна зрада, тобто діянням, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, а саме наданні іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчиненому в умовах воєнного стану).

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Джерело: Ленінський районний суд м. Кіровограда