У Кропивницькому відкрили меморіальну дошку отаману Буго-Гардівської паланки (фоторепортаж)

Перегляди: 1134

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сьогодні, 17 грудня, у Кропивницькому на вул. Театральній 6 відкрили меморіальну дошку загиблому на війні з росією крайовому отаману Буго-Гардівської паланки Українського козацтва Віктору Шарому.

Про встановлення меморіальної дошки клопотало Кіровоградське обласне Товариство політв’язнів і репресованих. Сама дошка об’ємно-рельєфна з профілем військового та інформаційним написом.

Віктор Шарий народився народився 14 квітня 1960 року в Чернігівській області. За плечима мав понад двадцяти років вислуги у військах спеціального призначення, до початку повномасштабного вторгнення брав участь в бойових діях на Донбасі.

На Кіровоградщині був громадським діячем, у тому числі став одним із засновників Українського козацтва у регіоні. Сприяв відродженню українських духовних, культурних та військово-патріотичних традицій.

Навесні 2014 року підтримав ініціативу обласної ради і став співзасновником Народного ополчення Кіровоградщини задля запобігання проявам сепаратизму та тероризму в області. 

З початку повномасштабного вторгнення росії також став на захист України.

Мав медалі II-III ступенів «За бездоганну службу»,«За відмінну військову службу» II ступеня, відзнаки «Ювілей спеціальної розвідки», «25 років незалежності України», Кіровоградської області «За мужність і відвагу».

Як повідомляло СBN, Віктор Шарий, він же Паланковий, загинув 18 грудня 2022 року в бою під Бахмутом. 

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.