Постраждалі внаслідок ракетної атаки на Кропивницький перебувають у стабільному стані

Перегляди: 2374

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У медзакладах обласного центру розповіли, що постраждалі внаслідок ракетної атаки на Кропивницький перебувають у стабільному стані.

Про це CBN повідомив завідувач відділення екстреної медичної допомоги Кіровоградської обласної лікарні Микола Цепій.

«Пацієнти почали поступати о 10:30. Їх четверо, у двох струс головного мозку, садна та рани в області голови та верхніх кінцівок. Вони були повністю обстежені. В задовільному стані вони відмовились від госпіталізації та покинули лікувальний заклад. Один чоловік був доставлений як очевидець, він отримав травми, гіпертонічний криз та 1% опік.

Також ще один чоловік був доставлений зі струсом головного мозку, черепно-мозковою травмою та стороннім тілом в очах. Наразі йому проводять операцію з усунення стороннього тіла», - розповів Микола Цепій.

[caption id="attachment_175250" align="alignnone" width="640"] Завідувач відділення екстреної медичної допомоги Кіровоградської обласної лікарні Микола Цепій. Фото: CBN[/caption]

Ще четверо пацієнтів були госпіталізовані в КНП «Міська лікарня швидкої медичної допомоги». Зі слів заступниці директора Олени Бондар, пацієнти прибули до медзакладу близько 11:00.

«Після ракетної атаки на Кропивницький до нас поступили чотири пацієнти - всі співробітники однієї з установ міста. В перші хвилини надходження вони перебували у стані середньої важкості, збуджені та трохи у пригніченому стані. Їм надали першу медичну допомогу, стан хворих стабілізований. Видалили всі металеві уламки», - розповіла Олена Бондар.

[caption id="attachment_175251" align="alignnone" width="640"] Заступниця медичного директора КНП «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» Олена Бондар. Фото: CBN[/caption]

Як зазначила заступниця директора лікарні, всі пацієнти є чоловіками від 38 до 66 років. Наразі їхньому життю нічого не загрожує.

Як повідомляло CBN, у Кропивницькому внаслідок ракетної атаки загинув один робітник на місцевому енергопідприємстві та ще 8 отримали травми різного ступеня тяжкості.