5 цікавих прикмет про заручини

Перегляди: 210

Заручини в українській обрядовій культурі раніше називали сватанням, але мета цієї події була й залишається єдиною — урочисто скріпити згоди сторін на весілля. З плином часу оновлюються традиції, модернізуються варіанти розвитку подій перед бажаною пропозицією руки й серця дівчині, але один атрибут все-таки має незмінну ключову роль — обручка з золота.

Ювелірна прикраса, яку хлопець дарує дівчині, символізує серйозність намірів та готовність брати на себе відповідальність за створення молодої родини. Як краще заручитися? У колі родини чи удвох в романтичній атмосфері?

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Заручини краще планувати потайки

Раніше сватання планувалося та проводилося таємно. Це було потрібно для того, щоб батьки дівчини не встигли підготувати аргументи для відмови нареченому. Від односельців та сусідів усе теж проводилося під грифом «цілком секретно», оскільки кінцевий результат не завжди був задовільний.

На сьогодні планувати заручини теж краще таємно, щоб не зіпсувати сюрприз і сам момент, якого так очікує дівчина, і до якого ретельно готується хлопець. 

Який ідеальний день для заручин?

Не можна заручатися в пʼятницю, суботу й у піст. Чудовим для сватання вважається чоловічий день — четвер. Також сприятливим для заручин є місяць квітень, а от травень — некомфортний і непрактичний. З тих часів весілля завжди планувалися на літній сезон, тому думка про весняні заручини є актуальною й досі.

Кого не брати на заручини?

На сватання наречений часто приходив не сам, а із хлопцями-сватами. На момент заручин не можна брати в ролі свата людину, яка стала вдівцем, розлучена або ж зовсім не має сім’ї та дітей. Якщо йти на подію не самому, то поряд мають бути люди з добрими намірами, чистою сімейною репутацією та сповнені життєвою мудрістю. 

Прикмета вічної привʼязаності

Хорошим знаком на заручини є той випадок, коли найстарший чоловік зі сторони хлопця вкраде ложку з домівки нареченої. Це вказує на те, що хлопець має повернутися вже в статусі господаря до цього будинку, а наречена ніколи від нього не піде та буде завжди поруч. Через три місяці після заручин ложку необхідно таємно повернути на місце.

У сучасних умовах для вдалих заручин достатньо міцного кохання між партнерами та ідеальної золотої каблучки, яку наречений може вибрати на Gold.ua.

І довгоочікуване «Так!» гарантовано!