8 найкращих сортів винограду для виготовлення вина

Перегляди: 105

Будь-яке вино починає свій шлях з виноградника. Щоб напій був справді вдалим, виноробам важливо використовувати якісний виноград. У зв’язку з великою кількістю сортів можна легко загубитися серед різноманітності. Найкраща лоза має ідеальний баланс танінів, кислот і цукрів, саме це впливає на структуру, аромат і смак готового вина. Винні сорти більш стійкі до різних шкідників і хвороб, а це означає, що використання хімічних засобів захисту зменшується. Ще одна особливість винних сортів — різноманітний смако-ароматичний профіль.

Різноманітні сорти винограду мають унікальний смак і аромат, які передаються вину, роблячи його багатим і складним або легким і освіжним. Якщо бажаєте скуштувати вина з найкращих виноградників, можете зробити замовлення онлайн за посиланням https://fozzyshop.ua/300070-vina-tikhie/s-43/sort_vinograda-ajren

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Для виготовлення білих вин сучасні бренди використовують виноград таких сортів:

  • Білий мускат — для білого десертного винограду. Ягоди мають ніжний аромат і мускатний смак, проте сам сорт досить примхливий у вирощуванні;
  • Аліготе — французький сорт винограду з солодким смаком, ніжним ароматом і надзвичайно соковитим присмаком. Він дає високу врожайність і стійкий до холоду. Аліготе ідеально підходить для тихих та ігристих вин;
  • Рислінг — сорт, виведений у Німеччині, його ягоди мають кислий насичений смак з нотами меду та квітів, саме тому використовується для сухих столових вин;
  • Шардоне — один із найпоширеніших сортів серед виноробів у всьому світі. Виноград невибагливий у догляді та стійкий до хвороб і посухи, його ягоди мають помірну кислотність та солодкість. Смак вина може відрізнятися залежно від способу обробки винограду та технологій виробництва;
  • Совіньйон Блан — виноград з високою врожайністю, відомий своїм ніжним ароматом і освіжними смаковими властивостями. Цей сорт дуже популярний у Франції, Новій Зеландії, Чилі, Південній Африці та Каліфорнії.

Червоні вина мають благородний насичений смак, тому для них дуже важливо вибирати правильний сорт винограду. Не менш важливим є збір і обробка ягід, тільки тоді найкращі сорти для червоного вина гарантують чудовий смак. Серед них можна виділити наступні:

  • Сапераві — один з найдавніших сортів у світі. Він має сильний, терпкий смак із відчутною в’язкістю. Виноград пізно дозріває, але він дуже морозостійкий і невибагливий до будь-якого типу ґрунту;
  • Піно Нуар — має благородний смак і насичений аромат. Цей сорт також досить дешевий і при цьому стійкий до хвороб і морозів, однак він росте лише в горах;
  • Мерло — сорт, який швидко дозріває, і ідеальний для масового виробництва вина. Легке столове вино Мерло сподобається кожному. Стійкість до морозів і погодних умов є ще однією перевагою винограду.

Найкращі сорти винограду додають винам особливий смак і аромат, забезпечують баланс кислотності, танінів та цукру, а також гарантують стабільність і високу якість продукту.