Ганнівську сільську голову відсторонили від посади за підозрою у корупції

Перегляди: 209
Фото: Кіровоградська обласна прокуратура

За підозрою у вимаганні хабаря - «відкату» з ремонту доріг від посади відсторонили голову сільради та начальника юридичного відділу Ганнівської сільської ради Новоукраїнського району.

Про це йдеться у відповідних постановах Кропивницького апеляційного суду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначається, у голови сільради та начальника юридичного відділу виникла ідея отримати 10% від суми укладених договорів з поточного ремонту вулиць окремих населених пунктів Ганнівської територіальної громади Новоукраїнського.

Голова юрвідділу запросив представника підрядника приїхати до нього в офіс та обговорити умови співпраці. Підрядники не знали про злочинні наміри чиновників та довідалися про них вже в ході розмови.

У тексті однієї з постанов йдеться про наступне: «Під час особистої розмови підозрювані повідомили підряднику, що за підписання договорів з ремонту вулиць окремих населених пунктів Ганнівської територіальної громади саме з фізичною особою-підприємцем, підрядник повинен надати неправомірну вигоду у вигляді «відкату» в розмірі 10 % від суми виконаних договорів, які він має сплатити голові громади та начальнику юридичного відділу після того, як виконає договори і отримає оплату за них. Крім того, вони зазначили, що з метою уникнення проведення процедури публічних закупівель вони планують укласти 10 окремих договорів по 100 тис. грн кожен.

Усвідомлюючи, що у разі відмови від запропонованих незаконних умов «співпраці», фізична особа-підприємець не отримає прибутку і надалі не зможе виконувати роботи з ремонту доріг на території Ганнівської територіальної громади, підрядник погодився на запропоновані умови».

Кропивницький апеляційний суд скасував обидві ухвали, за якими голову Ганнівської сільради та начальника юридичного відділу не відсторонили, та прийняв нові. Відповідно до яких обоє будуть відсторонені від займаної посади на два місяці.

Як повідомляло CBN, СБУ викрила депутата Кропивницької райради та голову ОТГ, які вимагали 200 тис. грн «відкату» за виконання ремонтних робіт доріг місцевого значення.