Майже 2 млн грн збитків на ремонті автодороги: судитимуть експосадовця Кіровоградської ОДА

Перегляди: 1799


Експосадовця Кіровоградської ОДА судитимуть за завищення вартості виконаних робіт, що завдало збитків державі майже на 2 млн гривень.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно колишнього заступника начальника одного із управлінь Кіровоградської обласної державної адміністрації за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України).

Обвинувачений виступав представником замовника виконання капітального ремонту дороги у Світловодську. Досудове розслідування щодо недобросовісного підрядника наразі ще триває.

Санкцією статті за цей злочин передбачено покарання до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Договір капітального ремонту дорожнього покриття по вулиці Городоцька (раніше Єгорова) ОДА уклала з підрядником у 2017 - 2018 роках. Діючи в інтересах останнього посадовець «закрив очі» на невідповідність робіт проектно-кошторисній документації, підписав надані підрядником звітні документи та прийняв роботи. Завищення вартості виконаних робіт за бюджетний кошт - майже 2 млн гривень.

Як повідомляло CBN, Кіровоградська ОДА та підприємство, очолюване підозрюваним, уклали договір капітального ремонту дорожнього покриття. Реконструйована дорога почала руйнуватись невдовзі по завершенню робіт. Експертні дослідження засвідчили використання підрядником будівельних матеріалів у меншій кількості, ніж вказали у проектно-кошторисній документації. Зокрема суттєво зменшено товщину підсилення дорожньої подушки, а деякі роботи, передбачені проєктом, взагалі не виконали.