На Кіровоградщини судитимуть підрядника, який за хабар у понад 200 тис. грн намагався підкупити керівництво колонії 

Перегляди: 669

Судитимуть підрядника Кіровоградщини, який пропонував «закрити очі» керівництву колонії на поставку неякісного вугілля за хабар у понад 200 тис. грн. 
 
Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram
 
Зазначається, що у листопаді 2023 року столичне товариство отримало тендер із держзакупівель твердого палива для однієї із колоній Кіровоградщини. За договором підрядник зобовʼязувався поставити у місця несвободи понад 500 тонн вугілля. 
 
Як з’ясували, половина поставки прибула гіршої якості, аніж передбачали умови договору, і колонія відмовилась приймати та оплачувати таку продукцію, а понад 4 тонни вугілля взагалі не доставили. 
 
Тоді представник постачального товариства запропонував службовим особам колонії за хабар 215 тис. грн «владнати» питання щодо укриття фактів постачання неякісного вугілля та його недостачу. 
 
Обвинуваченому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 
 
Затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно представника фірми підрядника за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.3 ст.369 КК України) прокурори Олександрійської окружної прокуратури. 
 
Досудове розслідування – Олександрійський РВП ГУНП в області, оперативний супровід - УСБУ в області, за сприяння керівництва колонії. 
 
Як повідомляло CBN, на Кіровоградщині підрядник під час постачання понад 500 тонн камʼяного вугілля для колонії не виконав умови договору, продавши частково неякісне вугілля та не поставивши частину товару (4 тонни) взагалі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua