Олександрію не перейменовуватимуть

Перегляди: 186

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування ухвалив рішення не перейменовувати Олександрію.

Про це повідомив міський голова Олександрії Сергій Кузьменко у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За збереження назви Олександрія - 19 голосів при 14 необхідних.

«Це була нелегка боротьба, яка затягнулась на пів року. Я, як і 98,7% жителів Олександрії, був за збереження нашої красивої назви. Позицію містян, яку доніс у Київ, почули! І це – головне! Олександрія – це українське місто, Олександрія – це європейське місто! Це місто, в якому виросли десятки поколінь людей, які ніколи не чули нічого про імперське значення назви… Ми були єдині, рішучі і впевнені у своїй правоті!»,- сказав Сергій Кузменко.

Як сказав міський голова, Український інститут національної памʼяті, який пропонував перейменувати місто, виконував свою роботу. А олександрійці, в свою чергу, виконали всі вимоги, які їм поставили в рамках реалізації Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Як повідомляло CBN, раніше Інститут пам’яті рекомендував перейменувати Олександрію. Підставою для перейменування називають те, що назва Олександрія належить до символіки російської імперської політики за висновком Українського інституту національної памʼяті.